maanantai 11. marraskuuta 2013

Kirjamessut 2013: Kuinka sananvapaus on ihana asia! osa 2

Aamutuimaan Ruusuja, piiskaa ja homoseksiä! Dystopia oli pinnalla niin nuorten kuin aikuistenkin kirjoissa, ja naisen asema aina suomikumman tulevaisuudesta, upean chilin huumaavista ja addiktoitavista asioista visioista aina Jane Austeniin asti. Kirjamessut 2013: Kuinka sananvapaus on ihana asia! Ja dystopia kamala. Köyhyys ja kansankodin lähiöt, ja joka vuosi palaa 500 koulua sveduissa. Kirjamessut 2013: Kuinka sananvapaus on ihana asia!  osa 2:  Perjantai 25.10.2013
11:00, KATRI VALA, RUUSUJA, PIISKAA JA HOMOSEKSIÄ: Romantiikan ja erotiikan uudet alakulttuurit kirjallisuudessa: suomentaja Aulis Hård, esikoiskirjailijaJuhana Pettersson (Into), novellisti Tarja Sipiläinen(Osuuskumma), kirjailija J. S. Meresmaa (Karisto). Osuuskumman linkit osuuskumma.fi helsingin-kirjamessuilla  ja Intokustannuksen tekstilainaMihkel Raud oli kiinostavin täysin uusi kirjallinen löytö / tuttavuus. Jos on korvia myöten täynnä rokkareitten "muistelmia", oi kaikki ne huikatutut vuodet... Niin voi lukea kuinka oikeasti vaikeata oli olla punkkari neuvostovallan aikana.

Mihkel Raud oli kiinostavin täysin uusi kirjallinen löytö / tuttavuus. Pakkohan hepusta oli tulla myös kirjailija kun koko suku ja perhe oli. Miten hänen vanhempansa pystyivtä julakisemaan kirjoja ja ajatuksia ahdasmielisestä neuvostovallan ikeessä, ihmettelin, mutta sitten kuulin, että he tekivät LASTENkirjoja. Nerokasta! Jos on korvia myöten täynnä rokkareitten "muistelmia", oi kaikki ne huikatutut vuodet... Niin voi lukea kuinka oikeasti vaikeata oli olla punkkari neuvostovallan aikana.

" Mihkel Raud osallistui Viron vapaustaisteluun umpihumalassa. Mihkel Raud oli punkkari Neuvostoliitossa. Nyt hänen omaelämäkertansa ilmestyy suomeksi. "
hs linkissä

 1. Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo. Keskustelemassa Leena Parkkinen, Laura Kolbe ja Maria Lyytinen Katri Vala.


  13.00
  MIKÄ MEITÄ ODOTTAA – TULEVAISUUDEN DYSTOPIAT
  " Dystopioita kirjoitetaan nyt enemmän kuin koskaan ennen. Miksi ihmeessä? Onko tulevaisuus todella niin synkkä ja pimeä kuin uusin kirjallisuus antaa ymmärtää? Keskustelemassa entinen pääministeri ja Perheyritysten liiton toiminannjohtaja Matti Vanhanen, dystopioita kirjoittava Johanna Sinisalo, ajatushautomo n2:n Olli Siren sekä nuorten dystopiakirjailija Siiri Enoranta. "  Eija Lappalainen
  KONEJUMALAT

  " Yksityiskohdiltaan säihkyvän loogiseksi hiottu kirja päättää trilogian, jonka aloitusosa Routasiskot oli Finlandia Junior 2011 ja Tähtivaeltaja 2012 -palkintoehdokkaana. "

  14.30
  Reeta Aarnio
  HÄN JOKA EI PELKÄÄ
  "Kirai-poikaa syytetään pienen sisarensa kuolemasta, ja yhteisö hylkää tämän ajelehtivaan ruuheen. Kirain löytää tiukasti ohjaillussa yhteiskunnassa asuva perhe."


Salla Simukka
PUNAINEN KUIN VERI & VALKEA KUIN LUMI
Jännitystrilogian ensimmäinen ja toinen osa. Kirjojen pääosassa on vahva ja itsenäinen Lumikki Andersson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti