maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pussy Riot! Punk vapauden puolesta, 2013

Pussy Riot! Punk vapauden puolesta, 2013, LIKE, suom. Kirsi Luoma.
Pussy Riot! Punk vapauden puolesta, 2013, LIKE, suom. Kirsi Luoma.

Esipuheessa " Elokuun 17. päivänä vuonna 2012 kolme feministisen punk-ryhmän Pussy Riotin jäsentä tuomittiin huliganismista kahdeksi vuodeksi rangaistussiirtolaan. "

" Pussy Riot: taidetta vai politiikkaa? " --- " Oli myös tärkeää, ettemme esittäneet lauluamme kadulla pyhätön edustalla vaan alttarin luona eli paikassa, jonne naisilta on jyrkästi pääsy kielletty. Kirkko nimittäin mainostaa hyvin konservatiivista arvomaailmaa, johon eivät sovi sellaiset käsitteet kuin valinnanvapaus, poliittisen, sukupuolisen tai seksuaalisen identiteetin rakentaminen, kriittinen ajattelu, monikulttuurisuus ja nykyaikaisen kulttuurin huomioiminen. Meidän nähdäksemme ortodoksisesta kirkosta puuttuvat tällä hetkellä kaikki edellä luetellut ilmiöt. "

Maailma kylässä festivaaleilla toukokuussa 2013 Helsingin Kaisaniemessä Pussy Riotin piti esiintyä, useampaankin otteeseen. Näin ei käynyt. Mm PMMP:n keikalla heidän piti olla mukana piipahtamassa, samoin kirjapuolella. Ehkä oli turvallisempaa näin, ettei kukaan loukkaantunut tai pidätetty. Pussy Riotin sanoma kyllä raikasi. JA RAIKAA. Kuvia tapahtumasta.

omat linkkini PMMP kuviin jne:
http://jeminastaalorocknrollphotos.blogspot.fi/2013/05/free-pussy-riot-pmmp-maailma-kylassa.html


ja Liquid Sisters:
http://jeminastaalorocknrollphotos.blogspot.fi/2013/05/free-pussy-riot-liquid-sisters.html


 

virallisia linkkejä:

Suomeen saapuneet Pussy Riot -jäsenet katosivat, HS:
http://www.hs.fi/kotimaa/Suomeen+saapuneet+Pussy+Riot+-j%C3%A4senet+katosivat/a1369445155493

http://www.maailmakylassa.fi/uutiset/11572

http://www.hs.fi/kotimaa/a1369445155493

http://www.maailmakylassa.fi/festivaali-info

http://http.festarit.org/uutiset/1148/Maailma-kylässä+Pussy-Riotin-venäläisjäseniä-Maailma-kylässä--festivaalilla


 
 

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Iain Banks on kuollut / Ampiaistehdas

Iain Banks, 59, on kuollut

Sunnuntai 9.6.2013 klo 19.27 (päivitetty klo 19.41)
" BBC kertoo vakavasti sairaan kirjailijan kuolleen 59-vuotiaana. " il linkissä .
Iain Banks: Ampiaistehdas (1984) on eräs 1980-luvun lempikirjoistani. Alla taiteilija Ilkka Pesosen kansi. Otin tämän kuvan netistä koska en tiedä kenellä minun kirjani on. No nyt löysinkin kirjan en viidakosta vaan hyllystäni. Mystistä. Luin, luen uudelleen. Kylläpä ollaan Viisikko-tunnelmissa, mutta häiriintyneissä sellaisissa. Ja missä ajassa liikutaan - toisaalta päähenkilö on kamala, yksinäinen kakara maaseudella, syrjäisellä saarella, mutta murhaa sukulaisiaan - jonkinlainen kouluampujien edeltäjäkö? Hän tietystikin kiduttaa eläimiä ensin. Varsinaisen häijy tapaus sosiopaatin oppikirjasta. Hän yrittää olla hyvin mies, miehekäs (pierut, kakka, napanöyhtä, ja muu ällötys). Toisaalta hän on osa nuorisoa, liikettä, punkkia, ja käy alaikäisenä baareissa keikoilla. Isän menneisyys heittää vähintäänkin kysymyksiä, miksi. Aineistako johtunen?
 

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Goottilaisia kirjan kansia: Goth, Demoner, Monk, Poe

Goottilaisia kirjan kansia: Goottilaista lukemista 1700-luvulta lähtien: Goth, Little Gothic Book, Demoner, Romance of Forest, Monk, Poe, Northanger Abbey josta omistan myös ihanan suomalaisen painoksen Neito vanhassa linnassa; uutta ja vanhaa, helposti tai vaikeasti löydettävää, ja tietysti skifiklassikko Käenpojat ( divarista 1,70€), Frankenstein, Dracula (10 markkaa, englantil. pokkari), josta omistan ne alkuperäiset suomalaiset painokset jossa Jarkko Laineen erinomaiset johdatukset ja tietysti Kafkan Linna, josta tuntuu, ettei itsekkään koskaan pääse sinne...


 


 
 

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kirjoja ja kansia, Naisen esihistoria, Frankenstein, Kaukainen Kaukaisia

Kirjoja ja kansia: Naisen esihistoria, Frankenstein, kummatkin lempikirjojani, vanhoja. Kummatkin upeita elämyksiä, pelkoja ja oivalluksia menneeseen. Ja tulevaan. 80-luvulla lempoikirjojani oli Odessa kustantamon kirjat, mm tämä Tohtori Moreaun saari, ja 90-luvulla minua värisytti Vainola. Sitten on tietenki villi luonto, Syvä joki ja Arosusi, Kannibaalit ja Tsaarin kuriiri.

Kirjoja ja kansia: Kaukainen Kaukaisia: ainakin Upea takakansi. Tämä on maksanut 2 markkaa, tai 2€. Kaukasian Mustan meren rannikko. Ainakin elokuvassa Rusalka (=merenneito, 2007) Mustan meren rannat ovat maagisia...

dekkarihyllyn varusteet, osa kirjoista 40-luvulta.

 
 
Vainolan kunniaksi tähän tohkeissaan oleva naakka, hyvin goottilainen lintu..
  

Magdalena Hai: Kerjäläisprinsessa Gigi ja Henry 1, Kirjamessut 2012

magdalenahai.com
Suomen Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa linkissä
Kerjäläisprinsessa Gigi ja Henry 1 linkissä Kustantaja Kariston linkissä kirjamessujen linkissä: "Ihmissusia, katupoikia, merirosvoja, omituisia koneita ja maanpakolaisprinsessa. Varhaisnuorten seikkailuromaanin maailma on viihdyttävää vaihtoehtohistoriaa ja aluevaltaus steampunkin suuntaan. "

 

Jimi Sero: Mun tie

Jimi Sero: Mun tie. Kuulostaa lupaavalta. It´s gonna be a bumpy road. Huopahatuista kiinni pitäkää. Olen kuvannut Seroa vuodesta 1986 lähtien about, ensin varmaankin Smackissä:

Smack, 1986

Problems? Kallio kukkii, 2008


Tapaus Gulag: Pekka Haavisto, Rosa Liksom. Älä koskaan unohda! Gulag-seminaari

28.10.2012 13:00 Älä koskaan unohda! Gulag-seminaari Aleksis Kivi Silberfeldt
Tapaus Gulag: Pekka Haavisto, Rosa Liksom etc. kirjamessujen linkissä: " Kirjailija Martti Anhava, kansanedustaja Pekka Haavisto, kirjailija Rosa Liksom, kustantaja Sofi Oksanen ja kansanedustaja Eila Tiainen keskustelevat Solženitsynin teoksen paljastamasta vankileirien saaristosta ja kirjan ilmestymisen vaikutuksesta 70-luvulla ja nyt. Voiko gulag toistua?  "


CARL-JONAS VALLGREN, Kirjamessut 2012

CARL-JONAS VALLGREN: Havsmannen kirjamessujen linkissä -
Haastattelija: Katarina Gäddnäs


CARL-JONAS VALLGREN: Havsmannen

J.S. Meresmaa: Mifongin perintö, Karisto Oy, Kirjamessut 2012

J.S. Meresmaa: Mifongin perintö, Karisto Oy, Kirjamessut 2012: niin ikään kovaa fantasialinjaa:

Kirjamessujen linkissä: "Vaarallisia salaisuuksia, synkeitä petoksia, häikäilemättömiä juonia ja kiellettyä rakkautta. Seikkailutarinaa ja fantasiaa yhdistelevä uusi sarja on kotimainen harvinaisuus. Eikö nuoren esikoiskirjailijan päätä huimaa?"