perjantai 24. toukokuuta 2013

PIM olet hypnotisoitu ja Oskar Reponen
PIM olet hypnotisoitu ja Oskar Reponen


:Oskar Reponen: Tuntematon painajainen - luin tämän kirjan viime viikolla.

Oskar Reponen: Tuntematon painajainen, Kirjasampo.fi linkissä http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_53853

" Yliluonnollisen jännityksen mestarin uusin romaani henkii piinaavaa mustaa kauhua. Se uskaltautuu selittämättömien ilmiöiden tuolle puolen, se ylittää viimeisetkin rajat.
Seitsemän vuoden takaiset tapahtumat heittävät varjonsa Maria Salmenkiven ja hänen perheensä ylle. Ulkonaisesta menestyksestä huolimatta kaikki ei ole hyvin – kuolema ja tuonpuoleinen ovat yhä enemmän läsnä heidän elämässään. Maria on menettänyt aviomiehensä ja tytärpuolensa väkivaltaisesti. Hänen uuden miehensä mielenterveys järkkyy. Eniten tuntematon painajainen kuitenkin ahdistaa hänen poikaansa Jarkkoa, joka toistuvasti palaa menneisyyden hirvittäviin tapahtumiin. Hypnoositerapiassa ja meedion istunnoissa Jarkon piilotajunnan syvyyksistä kumpuaa lopulta esiin murhenäytelmä, joka ei jätä koskaan perhettä rauhaan, joka piinaa sen kokeneita viimeiseen saakka, jonka kuristavasta otteesta kaikki yrittävät päästä irti.
Tuntematon painajainen on selkäpiitä karmiva parapsykologinen jännitysromaani. Se kertoo kielletyistä asioista, se hyytää lukijansa.  (takakansiteksti) "

Oskar Reponen: Hautasi on Odessassa

oli minulle merkittävä kirja, ja kuunnelma.
Oskar Reponen: Hautasi on Odessassa
wikipediassa http://fi.wikipedia.org/wiki/Oskar_Reponen

Oskar Reponen kirjailijaesittely Kirjasmpo.fi http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175950067788

Oskar Reponen: Kirottu talo - luin tämän kirjan myös viime viikolla. Matkustin helvetillisellä junalla ( ei, ei Gulagista pois ) josta puuttui ilmastointi, kuumuus oli kammottava, ja kuten kirjassa, tunsin, että kasvoilleni nousi rakkuloita... :)

Oskar Reponen: Kirottu talo, Kirjasampo.fi http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_30558

" Rachel tuijotti rumaa räsynukkea – sen silmien mustuaiset liikahtivat selvästi – se eli. Nukke oli jollain pirullisella tavalla yhteydessä neljänkymmenen vuoden takaisiin selvittämättömiin tapahtumiin."

 

Oskar Reponen: Hautasi on Odessassa Kirjasampo.fi

http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_56070

" Perhepostin toimittajan Erkki Saari antaa pilan päiten taannuttaa itsensä kuoleman rajan taakse, aikaan ennen syntymäänsä. Hypnoosissa toistuvat alati samat näyt: päättymättömät portaat, ravintolan sisäpiha patsaineen, putoaminen parvekkeelta. Ja kaksi naista, vaalea Rinna ja tumma Nasa. Ovatko nämä väläyksiä Saaren edellisestä elämästä?
Erkki Saari lähtee mukaan huimaan leikkiin: hän matkustaa hypnoosissa saamiensa vihjeiden perusteella Tukholmaan jäljittämään edellistä elämäänsä. Äkkiä hän havaitsee olevansa takaa-ajettu, joku tai jotkut vaanivat hänen henkeään Tukholman kaduilla. Tietojen metsästäminen vie hänet seuraavaksi Odessaan, ja siellä alkaa vuosikymmenien takainen hämärä kuolemantapaus – hänen oma kuolemansako? – vähitellen selvitä. Mutta vainoajat eivät jätä Saarta rauhaan…
(takakansiteksti) "

 

 

ylen arkistoissa:

Hautasi on Odessassa, kuunnelma, artikkeli linkissä http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/hautasi_on_odessassa_36979.html

" Toimittaja Erkki Saari palaa hypnoosiregressiossa syntymäänsä edeltävään aikaan. Erkki eläytyy tapaturmaisesti kuolleeksi ruotsalaiseksi Nils-Erikiksi. Vai oliko se sittenkään tapaturma?
Henkilöt:
Erkki Saari, toimittaja - Markku Nieminen.
Aarne Jokela, hypnologi - Olli Tuominen.
Timo Toivola, päätoimittaja - Eero Pikkarainen.
Aarre Ekholm, valokuvaaja - Juha Mäkelä.
Vilho Raatikainen - Tuomas Mattila.
Helmi Lehtinen - Leila Itkonen.
Rinna - Karin Pacius.

Hypnoosissa paljastuu, että Saari on aikaisemmin ollut ruotsalainen merimies Nils-Erik, joka on kokenut väkivaltaisen kuoleman epäselvissä olosuhteissa Odessassa.

Erkki lähtee selvittämään Nils-Erikin kuolemaa sensaatiojutun toivossa. Toimittajan matka kulkee Odessaan, jossa Nils-Erikin väitettiin pudonneen humalassa parvekkeelta.

Hypnoosissa kokemiensa näkyjen takia Erkki ei usko tapaturmaan. Uskoa alkaa nakertaa myös se, että Erkki huomaa olevansa takaa-ajettu.

Ruotsalaisen merimiehen mysteeri paljastuu. "Tapaturman" takana olikin kaksi mies, joista toinen oli hyvinkin läheinen Nils-Erikille. Murhamysteeri kietoutuu lopulta myös Erkin elämään onnellisella tavalla.

Hautasi on Odessa -kirjan kirjoittanut, Viipurissa 14. elokuuta 1928 syntynyt kirjailija, Oskar Reponen oli hyvin kiinnostunut tuonpuoleisista ilmiöistä.

Teksti: Seija Aunila"

 

_________________________________________

Voiko tulevaisuutta ennustaa? ELÄVÄ ARKISTOI LINKISSÄ http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/voiko_tulevaisuutta_ennustaa_48743.html#media=48748

1980-luvun ohjelmassa keskustellaan selvänäkemisen ja ennustamisen etiikasta sekä ihmisten herkkyydestä ymmärtää ennusmerkkejä.

Käytännön taitojaan ohjelmassa näyttävät selvänäkijät Vilho Raatikainen, Tamara Maunonen ja Emma Lind. Keken ajosta tarkimman arvion antaa kuitenkin valt. maist. Ilkka Sumu.

Keke Rosbergin kisamenestyksen lisäksi toimittajat kysyivät selvännäkijöiltä ja povaajilta, mikä maailmantapahtuma keräisi kyseisenä syksynä eniten huomiota.

Studiossa ennustamisesta on keskustelemassa mm. toimittaja Oskar Reponen, jonka mukaan selvänäkijät pysyvät hyvin totuudessa, mutta paikka ja aika voivat mennä pieleen. Näkijä ei aina tiedä, puhutaanko menneisyydestä, nykyisyydestä vai tulevasta

 

_______________________________________________________

 

 

Pimeän puolella Jakso 3/6 Kesto: 28 min: Olet hypnoosissa!.Hypnotisoija Erkki Olavi Hakasalo oli 1960- ja 70-luvuilla Suomen tunnetuimpia julkkiksia. Hänen lavahypnoosikiertueensa olivat suosittuja. Hannu Lauerman vieraana Kakolassa on psykologi Sakari Kallio. O: Atro Lahtela. (U)Katso Yle areenan linkissä http://areena.yle.fi/tv/860508

Katso vaikka miten yleisö suhtautuu kun Olliver Hawk ja Kreivi Lindgren kohtaavat kotimaisessa talk show.ssä 1960-luvun lopulla.

 

 

 

Pimeän puolella: Olet hypnoosissa! | YLE TV1 | yle.fi

21.05.2013

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/asia/pimean-puolella-olet-hypnoosissa

Riihimäkeläinen "mestarihypnotisoija" Erkki Olavi Hakasalo eli Olliver Hawk oli 1960- ja 70-luvuilla Suomen tunnetuimpia julkkiksia.

Näytä lisää samankaltaisia sivuja

" Riihimäkeläinen "mestarihypnotisoija" Erkki Olavi Hakasalo eli Olliver Hawk oli 1960- ja 70-luvuilla Suomen tunnetuimpia julkkiksia.

Hän kiersi maata esittämässä lavahypnoosia, ja jopa sadat tuhannet suomalaiset maksoivat mielellään nähdäkseen Suomessa eksoottisen ja ainutlaatuisen lavashow'n.

Hawk oli teknisesti taitava hypnotisoija joka sai yleensä aina halutessaan koehenkilönsä transsiin ja tekemään hullunkurisia temppuja. Yleisö nauroi. Harva näki vapaaehtoisten nöyryyttämisessä mitään eettistä ongelmaa.

Taika-Jimiä esikuvanaan pitänyt Hawk esiintyi mielellään ja runsaasti julkisuudessa. Monet muistavat hänen esiintymisensä Yleisradion Jatkoaika-ohjelmassa, jossa hän haukkui hypnoosiin tieteellisesti suhtautuneet lääkärikunnan edustajat pataluhaksi.

Parantajan hommat karkasivat käsistä

Hakasalo uskoi hypnoottisiin voimiinsa niin vakaasti, että hän alkoi harjoittaa parantajan työtä showbisneksen ohessa. Vastaanotolle jonotti erilaisista neurooseista kärsineitä ihmisiä, joille Hawk antoi suggestioihin perustuvaa hoitoa.

Hän markkinoi toimintaansa yhä räikeämmin ja kiinnitti lopulta myös viranomaisten huomion. Mestarihypnotisoijan ura päättyi ikävästi laittomasta lääkärintoimen harjoittamisesta langetettuun tuomioon.

Hannu Lauerman asiantuntijavieraana Kakolassa on psykologi, muuntuneiden tajunnantilojen dosentti Sakari Kallio.

Ohjaus: Atro Lahtela. Tuotanto: YLE Asiaohjelmat 2010.

Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2010.

"

 

Olliver Hawkin hypnoosikokeita | Elävä arkisto | YLE

18.11.2011

linkissä

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawkin_hypnoosikokeita_76588.html

" Hypnotisoija Olliver Hawk oli 1960-luvulla suosionsa huipulla. Hänet muistetaan erityisesti ajan joukkohypnoosiesityksistä. Mutta onko suggestio kestänyt aikaa? "

"Hypnotisoija Olliver Hawk oli 1960-luvulla suosionsa huipulla. Hänet muistetaan erityisesti ajan joukkohypnoosiesityksistä. Mutta onko suggestio kestänyt aikaa?

Olliver Hawk, synt. Olavi Erkki Wilhelm Hakasalo s.1930 k.1988, oli suomalainen hypnotisoija


Hakasaloa on luonnehdittu "oman aikansa supertähdeksi" ja "superjulkkikseksi. Hakasalon uran lakipiste oli 1960-luku, jolloin hän järjesti mm. esityksiä joukkohypnoosista


Vuoden 1967 Ylen Jatkoaika-ohjelman haastattelun jälkeen Hakasalo teki poliisille rikosilmoituksen, jonka mukaan Yleisradio oli antanut hänelle vääriä tietoja ohjelman sisällöstä ja pyrkinyt haittaamaan hänen ammatinharjoittamistaan ja tuhoamaan hänen uransa: hypnotisoijan mukaan oli näet sovittu, että läsnä olisivat myös hänen vastustajansa. Kuulustelujen jälkeen ei syytettä koskaan nostettu, ja Hakasalo jäi vaille vaatimaansa miljoonan markan vahingonkorvausta.
Kouvolan hovioikeus tuomitsi Hakasalon vuonna 1981 luvattomasta lääkärintoimen harjoittamisesta

"Tehkää kuten minä käsken tehdä. Ajatelkaa kuten käsken ajatella, vain siten voitte löytää uusia kokemuksia", äänessä Suomen ehkä tunnetuin hypnotisoija, Olliver Hawk.

Hawkin ura oli 1960-luvulla huipussaan. Suurimman suosion keräsivät yleisön avulla toteutetut joukkohypnotisoinnit, joissa "hankittiin yhdessä uusia kokemuksia".

"

 

Olliver Hawk ja ihmeparantamisen taito | Elävä arkisto | YLE

17.11.2011

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawk_ja_ihmeparantamisen_taito_76418.html

Hypnotisoijana tunnettu Olliver Hawk paljasti havainnollistavalla esimerkillään ihmeparantamisen todellisen puolen. Verellä läträys ja harras tunnelma luovat illuusion johon on helppo uskoa.

 

Olliver Hawk muuttaa veden viinaksi | Elävä arkisto | YLE

08.09.2006

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawk_muuttaa_veden_viinaksi_2396.html

Ärhäkän hypnotisoijan haastattelu on yksi Jatkoajan hauskimmista. Olliver Hawk pääsi julkisuuteen haastamalla nyrkkeilijä Cassius Clayn kehään.

 

Kaikki kielet

Suomenkieliset

På svenska

In english

Olliver Hawkin hypnoosikokeita | Elävä arkisto | YLE

18.11.2011

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawkin_hypnoosikokeita_76588.html

Hypnotisoija Olliver Hawk oli 1960-luvulla suosionsa huipulla. Hänet muistetaan erityisesti ajan joukkohypnoosiesityksistä. Mutta onko suggestio kestänyt aikaa?

Olliver Hawk ja ihmeparantamisen taito | Elävä arkisto | YLE

17.11.2011

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawk_ja_ihmeparantamisen_taito_76418.html

Hypnotisoijana tunnettu Olliver Hawk paljasti havainnollistavalla esimerkillään ihmeparantamisen todellisen puolen. Verellä läträys ja harras tunnelma luovat illuusion johon on helppo uskoa.

Olliver Hawk muuttaa veden viinaksi | Elävä arkisto | YLE

08.09.2006

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawk_muuttaa_veden_viinaksi_2396.html

Ärhäkän hypnotisoijan haastattelu on yksi Jatkoajan hauskimmista. Olliver Hawk pääsi julkisuuteen haastamalla nyrkkeilijä Cassius Clayn kehään.

 

 

Olliver Hawk ja minä | YLE TV1 | yle.fi

22.05.2013

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/olliver-hawk-ja-mina

Kuten useimmat 60-luvun lapset, sain ensi kosketukseni hypnoosiin Taika-Jim -sarjakuvasta. Muihin supersankareihin verrattuna hänen menetelmänsä tuntuivat kuitenkin melko vaatimattomilta.

Näytä lisää samankaltaisia sivuja

 

 

Erkki Olavi Hakasalo eli Olliver Hawk | YLE TV1 | yle.fi

22.05.2013

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/erkki-olavi-hakasalo-eli-olliver-hawk

Olliver Hawk oli teknisesti taitava hypnotisoija, joka sai yleensä aina halutessaan koehenkilönsä transsiin ja tekemään hullunkurisia temppuja.

Näytä lisää samankaltaisia sivuja

 

YLE TV1 | yle.fi

21.05.2013

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/asiasanat/Olliver+Hawk

Riihimäkeläinen "mestarihypnotisoija" Erkki Olavi Hakasalo eli Olliver Hawk oli 1960- ja 70-luvuilla Suomen tunnetuimpia julkkiksia.

Näytä lisää samankaltaisia sivuja

 

 

 

 

MOT selvitti psykoterapeuttien suhtautumista hypnoosiin kyselyllä, joka lähetettiin ...

PIM – Olet terapeutti Hypnoosin teho on ajoittain ällistyttävä

TV1, Mot 2.5.2005

Toim. Matti Virtanen

PIM – Olet terapeutti

"Hypnoosin teho on ajoittain ällistyttävä"

Psykoterapeuteilla kaksijakoinen suhtautuminen hypnoosin terapiakäyttöön

MOT selvitti psykoterapeuttien suhtautumista hypnoosiin kyselyllä, joka lähetettiin kaikille psykologiliiton rekisterissä oleville psykoterapeuteille. Kirje lähetettiin myös Tieteellinen hypnoosi ry:n terapeuttiluettelossa oleville henkilöille. Kysely tavoitti noin 450 henkeä, joista 50 vastasi. Vastausprosentti oli sen verran alhainen, ettei mitään yleistyksiä kannata tehdä. Tähän yhteenvetoon on koottu osa vastauksista.
LINKISSÄ yle http://yle.fi/mot/mv050502/kysely.htm
____________________________________

SVT KOBRA: HyPNOSIS, 4/12: linkissä http://www.svt.se/kobra/se-program/del-4-154

" Hypnos – konst, underhållning eller bara bluff?

Hypnos används mot fobier, smärta och som narkosmedel men dyker också upp i filmer, böcker och som performance på scen. Men hur fungerar det egentligen? Kobra reder ut. "

Hypnotist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti