maanantai 29. joulukuuta 2014

Sari Poijärvi: Kasari - valokuvia

Kaunista, kimaltelevaa, purppuraa, post-punkkia - Kekkoslovakiasta tuonne jonnekin? Olemme jotain uutta, aurinolaseissa, traaginen katse, savukiehkura, takahikiän pienet ympyrät, Hanoi Rocks ja minulle se musta kynsilakka
Virkagallerian tekstistä:   "Sari Poijärven valokuvat ovat aikamatka 80-luvulle, joka alkoi punkin jälkimainingeista ja päättyi Berliinin muurin murtumiseen.

Maailma eli kylmän sodan viimeistä vuosikymmentä, tietokoneet ja elektroniikka valtasivat toimistot ja kodit. Värikkäissä vaatteissa loistivat neonvärit sekä fuksianpunainen ja sähkönsininen. Muodikasta olivat muhkeat olkatoppaukset, pillifarkut ja aerobic. Soittimista kaikui Pelle Miljoona, Tavaramarkkinat, Nights of Iguana sekä Pave Maijanen. Esa Saarinen villitsi naisia filosofian pariin.

Kasari-näyttely esittelee valokuvataiteilija Sari Poijärven henkilökohtaista kasarikuvastoa, mutta kuvat tapahtumista, bileistä ja klubeista heijastavat myös laajemmin 80-luvun henkistä ilmapiiriä ja nuorta kaupunkikulttuuria. Aikakausi antoi mahdollisuudet naiskuvaajien esiinmarssille, jonka etujoukoissa Sari Poijärvi oli. Kokonaisuus sisältää henkilökuvia 80-luvun nousevista tähdistä, välähdyksiä harmaasta Helsingistä, lähimmästä läntisestä pakopaikasta Tukholmasta ja opiskelijaelämästä. Kuviin on tallentunut värikäs vuosikymmen valokuvauksen opiskelijan, lehtikuvaajan ja valokuvataiteilijan silmin nähtynä."


Seuraa käyttäjän Jemina taulua KASARI. Sari Poijärvi Pinterestissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti