perjantai 20. helmikuuta 2015

Hokkanen, Jouni: Lävistetyt

Tämänkin kirjan ostin Malmin Suomalaisesta 19.95€ - 70%! Pitäisi kaivaa esiin kuvia joitain otin Nalle Virolaisen lävistys- yms showsta 1990-luvulla. Ehkä joskus. Kun ehtisi. Ja kun joku maksaisi. Joku porkkana se täytyy taiteilijalla olla! vrt vitsi Näkemiin maan, muru jossa Oz ja olut... Vakavasti ottaen, olen juur lukemassa Ray Bradburyn Kuvitettu mies kokista.
Hokkanen, Jouni: Lävistetyt. lainaus Like:
" Koukuttava tarina kehon haltuun ottamisesta
Lävistetyt on ensimmäinen suomalainen tietoteos lävistyksistä ja muista kehon muokkaamisen tavoista. Se kartoittaa ilmiön historiaa lävistetystä ja tatuoidusta jäämies Ötzistä ihonalaisia ledlamppuja ja vibraattoreja kehitteleviin aikalaisiimme saakka. Keskiössä ovat alan merkittävimmät nykytekijät ja kiinnostavimmat suunnannäyttäjät Fakir Musafarista Nalle Virolaiseen.
Kartoittaessaan kehonmuokkauksen historiaa ja nykyilmentymiä Lävistetyt räväyttää auki sen kulttuuristen ja yksilöllisten merkitysten kirjon. Moni kokee vartalon muokkaamisen tavaksi ottaa oma keho haltuun. Joillekuille vartalonmuokkaus on osa henkistä ja hengellistä prosessia, suuntaviitasto retkellä itseyden ytimeen.
Alakulttuuriguru Jouni Hokkanen on kirjailija, toimittaja ja muun muassa lävistysdokumenttielokuvan Body of God ohjaaja. Alakulttuureja 80-luvulta asti seurannut Hokkanen on aiemmin julkaissut kulttiteokset Roskaelokuvat, Saatana kauhuelokuvassa ja Räjähtävä valas, kirjoittanut reilut tuhatkunta artikkelia ja ohjannut 11 dokumenttia. "
ISBN: 978-952-01-0754-3
Sidosasu:  sidottu     (luonnollisesti ;))
Tekstinäyte:
 Varhaisin sukuelinten käyttöä rajoittavista toimenpiteistä käytetty kielellinen ilmaus on ”infibulaatio” eli ”sukupuoliaukon/esinahan sulkeminen”. Varhaisimmat tämänkaltaisia lävistyksiä koskevat kirjalliset maininnat löytyvät 12. vuosisadalta eaa. Historioitsija Menciusin mukaan infibulaatiolävistyksiä käytettiin muinaisen Troijan valtakaudella varmistamaan muiden muassa henkivartijoiden siveys. Esinahkaan tai häpyhuuliin tehtiin kaksi lävistystä ja niihin asennettiin fibula eli lukko. Kun Agamemnon lähti Troijan sotaan, hän jätti vaimonsa infibuloidun laulaja Demodecuksen huostaan. Tämä on tiettävästi ainoa luotettava tapa jättää puoliso muusikon vahdittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti