maanantai 29. syyskuuta 2014

Modesty Blaise: harvinainen unelmien totinen tuo tumma nainen

Vakoojien sankaritar.  Pistävä perhonen... Viime kirjamessuilla Corto Maltesen ja Modesty Blaisen vakoojamaailmaan, ja vakoilijat olivat hyvinkin pinnalla oikeassa elämässä: myös teattereihin ja elokuviin ehti Julian Assange-filmatisoinnit.... Modesty Blaisella on upeat kajalit ja ripsivärit, ja nuttura aivan paikoillaan ;) Modesty Blaise: harvinainen unelmien totinen tuo tumma nainen... Mukana myös Corto Maltese. Nämä kummatkin ovat suosikkisarjakuviani, joissa naiset toimivat ja liikkuvat, ovat salaperäisiä ja ties vaikka mitä, hieno vapaus liikkua, ajatella, eikä mitenkään suoraviivaisesti vain uhreja jotka kirkuvat köytettyinä junaradalla Kari Grandia apuun.. Minä näen hyvin selvästi tulevassa joksus tehdyssä Modesty -filmatisoinnissa pääosassa Angelina Jolien. Tai Cate Blanchettin.
perehdyimme totaalisesti

LAUANTAI 26.10.  13.30 KULLERVO
Klassikkosarjakuvan sankarit Modesty Blaise ja Corto Maltese

Suomentajat Asko Alanen ja Heikki Kaukoranta, haastattelijana sarjakuvaneuvos Jukka Kemppinen.

O’Donnell – Burns – Colvin: Modesty Blaise – Mammutin paluu
Suomennos, taitto ja ladonta: Asko Alanen tietosanoma linkissä  " Modesty Blaise on Englannin suosituin sanomalehtisarjakuva, ja se on myös Suomessa suosittu. Modesty Blaise -albumien julkaisun jatkamista on toivottu laajasti ja hartaasti.
Nyt ilmestyy kahden sarjan vähemmän tunnetun piirtäjän töiden esittely. Albumin sarjakuvat ovat 1970–1980-luvuilta. Näitä seikkailuja ei ole julkaistu aiemmin albumeina Suomessa, ja lehdissäkin niitä on ilmestynyt vain 1980-luvulla."

tietosanoma linkissä 

Modesty Blaise ja operaatio Aamutähti

Peter O’Donnell

" Modesty Blaise ja Willie Garvin joutuvat vastakkain Vartijat-nimisen salaperäisen terroristiryhmän kanssa. Mikä on sen täysin satunnaisilta vaikuttavien iskujen takana? Entä mikä yhdistää toisiinsa Modestyyn Lontoossa kohdistetun murhayrityksen ja San Franciscon Golden Gaten räjäytysyrityksen?
Etsiessään vastauksia näihin kysymyksiin Modesty ja Willie päätyvät vangeiksi porauslautalle Desertassaarten luo. Siellä heidän neuvokkuutensa johtaa yllättävään loppu­tulokseen.
Modesty Blaise ja operaatio Aamutähti on ennen suomentamaton, järjestyksessään yhdestoista Modesty-romaani.
Alkueteos: The Night of Morningstar
Suomennos: Veli-Pekka Ketola

Hellsingin kirjamessut 2013
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti